Bierpapier, wat is het precies?

Papier welke absoluut tot een van mijn favoriete papiersoorten aller tijden behoort is bierpapier. De kleuren en de structuur zijn absoluut prachtig! En het verhaal werkt natuurlijk ook erg mee ;-).

Wat is bierpapier?

Bierpapier is een papiersoort dat gemaakt wordt van dezelfde ingredienten als waar bier ook van gemaakt wordt. De pulp heeft vezels nodig om papier te kunnen worden en dat zit ook ook deze ‘bier ingrediënten’. Vleugjes hop, malt en gerst zitten in dit prachtige papier verwerkt. Dit zorgt gelijk voor een hele mooie structuur en korrel in het papier. Door de vezel lijken er af en toe kleine stukjes goud in het papier te zitten.

Bierpapier Weitzen & Ale. Foto: Louise Boonstoppel Fotografie.

De beschikbare kleuren

Het bierpapier is beschikbaar in 5 kleuren:

  1. Weitzen
  2. Lager
  3. Pils
  4. Ale
  5. Bock

Het grappige aan deze namen is dat deze overeenkomen met de kleur van het bier. Weitzen is dus wit, Lager zacht geel, Pils heeft een mooie okergele kleur en Ale heeft een roest rode kleur en Bock is bruin. Op Lager na, deze vind ik persoonlijk te ouderwets gelig, vind ik ze allemaal fantastisch qua kleur en materiaal.

Bier papier Weitzen, pils, lager, Ale en bock. Trouwkaarten van The Wedding Press.
Bier papier Weitzen, pils, lager, Ale en bock.

Waar komt het papier vandaan?

Na het lezen van bovenstaande namen heb je vast al een idee waar het papier gemaakt wordt. Juist, in Duitsland. Als materialen lokaal gemaakt worden, is het aantal kilometer tijdens transport ook veel lager. Dit zorgt voor minder CO2 uitstoot. Daarnaast zijn de arbeidsomstandigheden vaak ook beter dan bijvoorbeeld in China. Op deze manier neem ik zo veel mogelijk mijn verantwoordelijkheden voor een betere planeet.

Ben je benieuwd naar deze mooie papiersoorten en ben je benieuwd wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen?
Boek vrijblijvend een afspraak in. Je bent van harte welkom bij mij in Amersfoort en ik laat je graag alles zien.

Foto credits: Stories by Josan, Roanna Fotografie, Louise Boonstoppel Fotografie, Stance Fotografie.

WORK WITH ME

Benieuwd naar de papiersoorten en ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak met mij in Amersfoort.